Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie, żeby Wasze naleśniki wyszły sprężyste, a przy tym idealnie cienkie i delikatne? Dodajcie gazowaną wodę co ciasta. Ten prosty zabieg sprawi, że smażone przez Was naleśniki wyjdą o wiele lepsze i smaczniejsze. Pamiętajcie również o kapce oleju i dobrze rozgrzanej patelni.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 777
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 777
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy dwa jajka, dodajemy mleko i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy, następnie dodajemy wodę gazowaną i olej. Ponownie łączymy składniki łyżką lub rózgą kuchenną. Mieszamy do momentu pozbycia się wszystkich grudek.
Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Przed smażeniem naleśników patelnię możemy przesmarować ręcznikiem papierowym zwilżonym olejem.
Naleśniki smażymy na dużym ogniu z obu stron na złoty kolor. Przewracamy je w momencie, kiedy widzimy, że brzegi są już dobrze usmażone i odchodzą od patelni.