Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie, żeby Wasze naleśniki wyszły sprężyste, a przy tym idealnie cienkie i delikatne? Dodajcie gazowaną wodę co ciasta. Ten prosty zabieg sprawi, że smażone przez Was naleśniki wyjdą o wiele lepsze i smaczniejsze. Pamiętajcie również o kapce oleju i dobrze rozgrzanej patelni.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4271
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4271
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy dwa jajka, dodajemy mleko i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy, następnie dodajemy wodę gazowaną i olej. Ponownie łączymy składniki łyżką lub rózgą kuchenną. Mieszamy do momentu pozbycia się wszystkich grudek.
Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Przed smażeniem naleśników patelnię możemy przesmarować ręcznikiem papierowym zwilżonym olejem.
Naleśniki smażymy na dużym ogniu z obu stron na złoty kolor. Przewracamy je w momencie, kiedy widzimy, że brzegi są już dobrze usmażone i odchodzą od patelni.