Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie, żeby Wasze naleśniki wyszły sprężyste, a przy tym idealnie cienkie i delikatne? Dodajcie gazowaną wodę co ciasta. Ten prosty zabieg sprawi, że smażone przez Was naleśniki wyjdą o wiele lepsze i smaczniejsze. Pamiętajcie również o kapce oleju i dobrze rozgrzanej patelni.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9944
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8938
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6334
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9944
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8938
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6334
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy dwa jajka, dodajemy mleko i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy, następnie dodajemy wodę gazowaną i olej. Ponownie łączymy składniki łyżką lub rózgą kuchenną. Mieszamy do momentu pozbycia się wszystkich grudek.
Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Przed smażeniem naleśników patelnię możemy przesmarować ręcznikiem papierowym zwilżonym olejem.
Naleśniki smażymy na dużym ogniu z obu stron na złoty kolor. Przewracamy je w momencie, kiedy widzimy, że brzegi są już dobrze usmażone i odchodzą od patelni.