Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie, żeby Wasze naleśniki wyszły sprężyste, a przy tym idealnie cienkie i delikatne? Dodajcie gazowaną wodę co ciasta. Ten prosty zabieg sprawi, że smażone przez Was naleśniki wyjdą o wiele lepsze i smaczniejsze. Pamiętajcie również o kapce oleju i dobrze rozgrzanej patelni.
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 9
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65173
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 708
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 82
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 9
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65173
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 708
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 82
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy dwa jajka, dodajemy mleko i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy, następnie dodajemy wodę gazowaną i olej. Ponownie łączymy składniki łyżką lub rózgą kuchenną. Mieszamy do momentu pozbycia się wszystkich grudek.
Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Przed smażeniem naleśników patelnię możemy przesmarować ręcznikiem papierowym zwilżonym olejem.
Naleśniki smażymy na dużym ogniu z obu stron na złoty kolor. Przewracamy je w momencie, kiedy widzimy, że brzegi są już dobrze usmażone i odchodzą od patelni.