Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przysmak na obiad i deser.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 901
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 60
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 124
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 651
Polecam.
Odsłon: 244
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 901
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 60
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 124
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 651
Polecam.
Odsłon: 244
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka. Wlewając mleko wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na około 30 minut. Przed smażeniem ciasto ponownie zamieszaj. 2.Rozgrzaną patelnię smaruj olejem. Wlewaj porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż na złoty kolor. Naleśniki zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. 3. Orzechy i migdały drobno posiekaj. Utrzyj z dżemem, śmietanką i cukrem pudrem. Do masy dodaj uprzednio namoczone i osączone rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz rum. 4.Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń. Czekoladę stop. Połącz z mlekiem i cukrem. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Sosem polej naleśniki. Skrop spirytusem, zapal i podawaj.