Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przysmak na obiad i deser.
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 613
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 361
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 613
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 361
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka. Wlewając mleko wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na około 30 minut. Przed smażeniem ciasto ponownie zamieszaj. 2.Rozgrzaną patelnię smaruj olejem. Wlewaj porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż na złoty kolor. Naleśniki zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. 3. Orzechy i migdały drobno posiekaj. Utrzyj z dżemem, śmietanką i cukrem pudrem. Do masy dodaj uprzednio namoczone i osączone rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz rum. 4.Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń. Czekoladę stop. Połącz z mlekiem i cukrem. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Sosem polej naleśniki. Skrop spirytusem, zapal i podawaj.