Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przysmak na obiad i deser.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1166
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 588
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1166
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 588
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka. Wlewając mleko wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na około 30 minut. Przed smażeniem ciasto ponownie zamieszaj. 2.Rozgrzaną patelnię smaruj olejem. Wlewaj porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż na złoty kolor. Naleśniki zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. 3. Orzechy i migdały drobno posiekaj. Utrzyj z dżemem, śmietanką i cukrem pudrem. Do masy dodaj uprzednio namoczone i osączone rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz rum. 4.Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń. Czekoladę stop. Połącz z mlekiem i cukrem. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Sosem polej naleśniki. Skrop spirytusem, zapal i podawaj.