Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przysmak na obiad i deser.
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1285
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 595
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 448
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 102
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1285
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 595
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 448
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka. Wlewając mleko wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na około 30 minut. Przed smażeniem ciasto ponownie zamieszaj. 2.Rozgrzaną patelnię smaruj olejem. Wlewaj porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż na złoty kolor. Naleśniki zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. 3. Orzechy i migdały drobno posiekaj. Utrzyj z dżemem, śmietanką i cukrem pudrem. Do masy dodaj uprzednio namoczone i osączone rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz rum. 4.Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń. Czekoladę stop. Połącz z mlekiem i cukrem. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Sosem polej naleśniki. Skrop spirytusem, zapal i podawaj.