Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przysmak na obiad i deser.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336696
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423204
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2627
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336696
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423204
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2627
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka. Wlewając mleko wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na około 30 minut. Przed smażeniem ciasto ponownie zamieszaj. 2.Rozgrzaną patelnię smaruj olejem. Wlewaj porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż na złoty kolor. Naleśniki zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. 3. Orzechy i migdały drobno posiekaj. Utrzyj z dżemem, śmietanką i cukrem pudrem. Do masy dodaj uprzednio namoczone i osączone rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz rum. 4.Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń. Czekoladę stop. Połącz z mlekiem i cukrem. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Sosem polej naleśniki. Skrop spirytusem, zapal i podawaj.