Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sobie powiedziałam strajkuję nic nie gotuję bo tylko jedzenie się marnuje, siedzą i tylko cudują czego by oni nie zjedli. Ale że ja bez garów żyć nie umiem więc wymyśliłam nowy przepis na naleśniki. Będziecie zachwyceni tak jak ja byłam gdy ich usmażyłam. Przepis bardzo łatwy i szybki w wykonaniu wystarczy tylko kilka składników i szczere chęci stania przy patelni, no i oczywiście odrobina miłości do gotowania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8403
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10113
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8403
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10113
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 666
Składniki
Na początek do miski wbić całe jajka, dodać szczyptę soli całość zmiksować na pulchną masę w czasie ubijania jajek dodać dwie łyżeczki cukru. Gdy masa jajeczna jest już dokładnie ubita wsypać mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz obie śmietany, całość zmiksować na jednolitą masę.
Gdy już mamy zmiksowane ciasto na jednolitą masę, wlać wodę gazowaną i dokładnie zmiksować do połączenia się ciasta z woda gazowaną, ciasto powinno mieć konsystencję lejącą lecz nie gęstą za bardzo.
Jak ciasto jest już gotowe na patelnię wlać łyżkę oleju, rozgrzać go. Chochlą wlewać porcję przygotowanego ciasta, gdy ciasto z wierzchu już ładnie się ścina wtedy naleśnik przewrócić na drugą stronę i smażyć z obu stron na średnim ogniu na rumiany kolor. Naleśniki bardzo ładnie się przekręcają nie przystają do patelni.
Usmażone puchate naleśniki układać na talerzu, mi z podanych składników wyszło 22 naleśniki, dużo jest również zależne od średnicy patelni moja miała 24 cm. N usmażone jeszcze gorące naleśniki nakładać łyżeczkę powideł śliwkowych lub dowolnego dżemu, zawijać dowolnie.
Naleśniki wyszły tak smaczne i mięciutkie że nie spodziewałam się aż takiego efektu. Do takich naleśników obowiązkowo zimne mleko prosto z lodówki lub gorące kakao. Rodzina była zachwycona a mąż stwierdził że zawsze coś pysznego wymyślę i jadł same naleśniki bez dżemu tak mu smakowały.