Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki jabłek zapieczone w puszystym cieśnie naleśnikowym. Jest to świetny pomysł na śniadanie lub deser
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1137
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4260
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1137
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4260
Składniki
Jabłko myję, obieram ze skórki i wycinam gniazdo nasienne. Następnie tnę owoc na cienkie plasterki.
Miksuję ze sobą mąkę, jajko i mleko. Ciasto powinno być stosunkowo gęste. Tak, żeby za bardzo nie rozpływało się po patelni.
Smażę na gorącym oleju. Placuszki formuję za pomocą łyżki i nakładam na nie plasterki jabłek, które pokrywam kolejną warstwą ciasta. Warstwa ciasta nie może być zbyt gruba, gdyż wokół jabłek pozostanie ono surowe.