Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki jabłek zapieczone w puszystym cieśnie naleśnikowym. Jest to świetny pomysł na śniadanie lub deser
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22757
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15133
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4852
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45435
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22757
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15133
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4852
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45435
Składniki
Jabłko myję, obieram ze skórki i wycinam gniazdo nasienne. Następnie tnę owoc na cienkie plasterki.
Miksuję ze sobą mąkę, jajko i mleko. Ciasto powinno być stosunkowo gęste. Tak, żeby za bardzo nie rozpływało się po patelni.
Smażę na gorącym oleju. Placuszki formuję za pomocą łyżki i nakładam na nie plasterki jabłek, które pokrywam kolejną warstwą ciasta. Warstwa ciasta nie może być zbyt gruba, gdyż wokół jabłek pozostanie ono surowe.