Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu.
Kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Solimy delikatnie lub w ogóle. Po ugotowaniu chłodzimy.
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na mocno złoty kolor na oliwce z oliwek.
Kaszę gryczaną, cebulę ser typu feta łączymy w całość, tak aby ser był rozprowadzony równomiernie. Doprawiamy pieprzem.
Podgrzewamy w piekarniku.
Podajemy z pomidorkami koktajlowymi. Opcja: naleśniki można podać z sosem pieczarkowym, ale wtedy należy zastosować orzeźwiającą sałatkę np z papryki, pomidorów i ogórka z dobrym sosem winegret.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Hurragan76 06 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy pomysł ...aż zgłodniałem4 Kto głosował? | Odpowiedz

Homer 07 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
alicho, może byc ciekawie z boczkiem ;)4 Kto głosował? | Odpowiedz

alicho05 05 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Robiłam takie naleśniki ze zwykłym białym serem i kaszą dodając przysmażony wędzony boczek z cebulką przyprawiony dość pikantnie. Z takiego farszu mogą być i pierogi.4 Kto głosował? | Odpowiedz

Homer 18 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Interesujące i do podobania się :). Kombinacja smaków. Przepis powstał na bazie braków w lodówce :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

miciunia 12 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Podoba mi sie.4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Interesujące :) Raz jadłam pierogi z kaszą i twarogiem i smakowało mi; tu jest pyszna feta, więc myślę, że tym bardziej przypadłoby mi to danie do gustu :)4 Kto głosował? | Odpowiedz