Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5105
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2083
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5105
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2083
Składniki
Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu.
Kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Solimy delikatnie lub w ogóle. Po ugotowaniu chłodzimy.
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na mocno złoty kolor na oliwce z oliwek.
Kaszę gryczaną, cebulę ser typu feta łączymy w całość, tak aby ser był rozprowadzony równomiernie. Doprawiamy pieprzem.
Podgrzewamy w piekarniku.
Podajemy z pomidorkami koktajlowymi. Opcja: naleśniki można podać z sosem pieczarkowym, ale wtedy należy zastosować orzeźwiającą sałatkę np z papryki, pomidorów i ogórka z dobrym sosem winegret.