Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na słodko w wersji bezglutenowej.
Smaki Grecji!
Odsłon: 150
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 126
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 464
Smaki Grecji!
Odsłon: 150
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 126
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 464
Składniki
Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby można dodać więcej wody czy mąki, jeśli ciasto było zbyt gęste lub za rzadkie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażymy na nim naleśniki na złoty kolor.
Jabłka obieramy, kroimy drobniutko. Przekładamy do rondelka, dodając odrobinę wody na dno. Owoce dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż się rozpadną. Doprawiamy je cynamonem. Jeśli jabłka będą zbyt kwaśne możemy je dosłodzić syropem z agawy.
Każdy naleśnik smarujemy duszonymi jabłkami. Składamy.