Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na słodko w wersji bezglutenowej.
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 267
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 278
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3306
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 40
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3636
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 267
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 278
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3306
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 40
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3636
Składniki
Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby można dodać więcej wody czy mąki, jeśli ciasto było zbyt gęste lub za rzadkie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażymy na nim naleśniki na złoty kolor.
Jabłka obieramy, kroimy drobniutko. Przekładamy do rondelka, dodając odrobinę wody na dno. Owoce dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż się rozpadną. Doprawiamy je cynamonem. Jeśli jabłka będą zbyt kwaśne możemy je dosłodzić syropem z agawy.
Każdy naleśnik smarujemy duszonymi jabłkami. Składamy.