Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na słodko w wersji bezglutenowej.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19820
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4103
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19820
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4103
Składniki
Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby można dodać więcej wody czy mąki, jeśli ciasto było zbyt gęste lub za rzadkie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażymy na nim naleśniki na złoty kolor.
Jabłka obieramy, kroimy drobniutko. Przekładamy do rondelka, dodając odrobinę wody na dno. Owoce dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż się rozpadną. Doprawiamy je cynamonem. Jeśli jabłka będą zbyt kwaśne możemy je dosłodzić syropem z agawy.
Każdy naleśnik smarujemy duszonymi jabłkami. Składamy.