Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na słodko w wersji bezglutenowej.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 269
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 314
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 269
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 314
Składniki
Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby można dodać więcej wody czy mąki, jeśli ciasto było zbyt gęste lub za rzadkie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażymy na nim naleśniki na złoty kolor.
Jabłka obieramy, kroimy drobniutko. Przekładamy do rondelka, dodając odrobinę wody na dno. Owoce dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż się rozpadną. Doprawiamy je cynamonem. Jeśli jabłka będą zbyt kwaśne możemy je dosłodzić syropem z agawy.
Każdy naleśnik smarujemy duszonymi jabłkami. Składamy.