Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na słodko w wersji bezglutenowej.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10367
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336716
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4196
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423375
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10367
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336716
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4196
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423375
Składniki
Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby można dodać więcej wody czy mąki, jeśli ciasto było zbyt gęste lub za rzadkie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażymy na nim naleśniki na złoty kolor.
Jabłka obieramy, kroimy drobniutko. Przekładamy do rondelka, dodając odrobinę wody na dno. Owoce dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż się rozpadną. Doprawiamy je cynamonem. Jeśli jabłka będą zbyt kwaśne możemy je dosłodzić syropem z agawy.
Każdy naleśnik smarujemy duszonymi jabłkami. Składamy.