Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko na świąteczne dni ale i doskonałe na spotkania rodzinne.A ja że została mi kapusta z grzybami wymyśliłam naleśniki:)oto efekt.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 190
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 190
Składniki
Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy z grzybami(suszone namaczamy na godzinę przed gotowaniem)na sam koniec gdy wszystko będzie już miękkie dodajemy pokrojona cebulę.Chwile jeszcze gotujemy odcedzamy doprawiamy do smaku solą,pieprzem wegetą.Robimy ciasto naleśnikowe solimy je,pieczemy naleśniki(10-12 sztuk).Nakładamy nasz farsz na naleśniki zwijamy i wkładamy do formy żaroodpornej. Polewamy je olejem z dodatkiem bazylii ja jeszcze trochę je pomagowałam i posypałam wegetką.Zapiekamy w piekarniku w 200st C około10-15 min.
Można podawać na gorąco i zimno lub z barszczem. Smacznego:)