Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki w innej odsłonie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4517
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4517
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 526
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mleko ,wodę i mąkę , zmiksować na gładkie ciasto.Dodać 3 łyżki oleju i dalej zmiksować.Naleśniki usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni najlepiej naleśnikowej.Przewrócić na drugą stronę gdy spód będzie rumiany.
Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno pokroić.Na patelni rozgrzać łyżkę oleju wrzucić szpinak smażyć 5 min.,doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową i całość smażyć 2 min. Żurawinę przelać gorącą wodą.
Na usmażone wcześniej naleśniki nałożyć porcję szpinaku ,rozprowadzając ją po całym naleśniku, od brzegu ułożyć pasek sera feta ,a tuż obok pasek z żurawiny.
Zawinąć tworząc roladę , jeżeli ktoś lubi to można wierzch polać sosem pomidorowym lub keczupem.