Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki w innej odsłonie
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8778
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328319
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8778
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328319
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mleko ,wodę i mąkę , zmiksować na gładkie ciasto.Dodać 3 łyżki oleju i dalej zmiksować.Naleśniki usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni najlepiej naleśnikowej.Przewrócić na drugą stronę gdy spód będzie rumiany.
Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno pokroić.Na patelni rozgrzać łyżkę oleju wrzucić szpinak smażyć 5 min.,doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową i całość smażyć 2 min. Żurawinę przelać gorącą wodą.
Na usmażone wcześniej naleśniki nałożyć porcję szpinaku ,rozprowadzając ją po całym naleśniku, od brzegu ułożyć pasek sera feta ,a tuż obok pasek z żurawiny.
Zawinąć tworząc roladę , jeżeli ktoś lubi to można wierzch polać sosem pomidorowym lub keczupem.