Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki w innej odsłonie
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2391
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2391
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mleko ,wodę i mąkę , zmiksować na gładkie ciasto.Dodać 3 łyżki oleju i dalej zmiksować.Naleśniki usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni najlepiej naleśnikowej.Przewrócić na drugą stronę gdy spód będzie rumiany.
Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno pokroić.Na patelni rozgrzać łyżkę oleju wrzucić szpinak smażyć 5 min.,doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową i całość smażyć 2 min. Żurawinę przelać gorącą wodą.
Na usmażone wcześniej naleśniki nałożyć porcję szpinaku ,rozprowadzając ją po całym naleśniku, od brzegu ułożyć pasek sera feta ,a tuż obok pasek z żurawiny.
Zawinąć tworząc roladę , jeżeli ktoś lubi to można wierzch polać sosem pomidorowym lub keczupem.