Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 316
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2529
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 316
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2529
Składniki
Przygotowałem ciasto na naleśniki , musi być dość rzadkie. Smażyłem na patelni cienkie placuszki na rumiano. Pierś kurczaka pokroiłem na małą kosteczkę , podsmażyłem na patelni na rumiany kolor . Sparzyłem i pokroiłem pomidora po obraniu , na małe cząsteczki . Posiekałem natkę pietruszki , dodałem ser , wszystkie składniki na farsz dokładnie wymieszałem , doprawiłem do smaku. Długie części pora po umyciu pokroiłem na cieniutkie paski / jak najdłuższe wtedy łatwiej związać / , następnie wrzuciłem do wrzątku na 1 minutę , przelałem zimną wodą . Na każdy naleśnik położyłem dwie łyżki farszu , zwinąłem boki naleśników do wewnątrz , związałem porem . Tak przygotowane naleśniki włożyłem do żaroodpornego naczynia wysmarowanego wcześniej tłuszczem , wstawiłem do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni C na kilka minut aby sakiewki dobrze się podgrzały. Podałem z sosem czosnkowym , z koperkiem , łagodnym.