Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27758
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27758
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Przygotowałem ciasto na naleśniki , musi być dość rzadkie. Smażyłem na patelni cienkie placuszki na rumiano. Pierś kurczaka pokroiłem na małą kosteczkę , podsmażyłem na patelni na rumiany kolor . Sparzyłem i pokroiłem pomidora po obraniu , na małe cząsteczki . Posiekałem natkę pietruszki , dodałem ser , wszystkie składniki na farsz dokładnie wymieszałem , doprawiłem do smaku. Długie części pora po umyciu pokroiłem na cieniutkie paski / jak najdłuższe wtedy łatwiej związać / , następnie wrzuciłem do wrzątku na 1 minutę , przelałem zimną wodą . Na każdy naleśnik położyłem dwie łyżki farszu , zwinąłem boki naleśników do wewnątrz , związałem porem . Tak przygotowane naleśniki włożyłem do żaroodpornego naczynia wysmarowanego wcześniej tłuszczem , wstawiłem do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni C na kilka minut aby sakiewki dobrze się podgrzały. Podałem z sosem czosnkowym , z koperkiem , łagodnym.