Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne takie jak gotowała moja mama ,babcia i prababcia palce lizać
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22412
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14380
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4454
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 554
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 524
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22412
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14380
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4454
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 554
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 524
Składniki
nóżki i mięso porządnie wymoczyć (ja mocze około 12 godzin)
włożyć do garnka zalać wodą po prawie samą krawędz garnka (do pełna) odrobinę posolić gotować na malutkim ogniu około 2 godzin między czasie zdejmować szumowiny zbierające się na wierzchu
po upływie tego czasu dodać czosnek ,liść laurowy ,ziele angielskie ,pieprz w ziarnkach dalej gotować około 2 - 3 godziny aż wygotuje się połowa wody w garnku wtedy nie trzeba dodawać żelatyny
miękkie mięso i nóżki odcedzić z wywaru lekko przestudzić ugotowane mięsko
przestudzone mięso obrać z kości , kroimy lub przekręcić przez maszynkę do mięsa
pokrojone mięsko spowrotem umieścić w odcedzonym wywarze zagotować
czasem taką galarete gotuje również z włoszczyzna : 1 marchewka ,kawałek pora ,1 pietruszka ,kawałeczek selera umyć i oczyścić gotować razem z mięsem i nóżkami wtedy dodaje żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklance ciepłej wody
jeszcze ciepłą galaretę przelać do małych salaterek ,pozostawić do wystygnięcia i wstawić do lododówki