Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowe na Święta jajka na dwa sposoby z sosem tatarskim. To jest HIT!!!!! Super sprawdzą się nie tylko na Święta lecz również na imprezy.
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6403
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 166
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6403
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 166
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Składniki
Składniki na sos tatarski mieszam i przyprawiam. Dokładam majonez. Ja użyłam marynowanych grzybów leśnych ale mogą też być pieczarki marynowane. Jajka borowiki. Gotuję jajka na twardo. Odcinam delikatnie kapelusz. Zagotowuję wodę i wrzucam 2,3 torebki herbaty. Kapelusze gotuję do uzyskania koloru. u mnie ok. 8 minut. Do jajek faszerowanych z pieczarkami użyłam podsmażonych kilku pieczarek z cebulą oraz żółtek. Na talerzu wyłożyłam sos tatarski i ułożyłam jajka.