Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowe na Święta jajka na dwa sposoby z sosem tatarskim. To jest HIT!!!!! Super sprawdzą się nie tylko na Święta lecz również na imprezy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15707
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4733
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15707
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4733
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Składniki
Składniki na sos tatarski mieszam i przyprawiam. Dokładam majonez. Ja użyłam marynowanych grzybów leśnych ale mogą też być pieczarki marynowane. Jajka borowiki. Gotuję jajka na twardo. Odcinam delikatnie kapelusz. Zagotowuję wodę i wrzucam 2,3 torebki herbaty. Kapelusze gotuję do uzyskania koloru. u mnie ok. 8 minut. Do jajek faszerowanych z pieczarkami użyłam podsmażonych kilku pieczarek z cebulą oraz żółtek. Na talerzu wyłożyłam sos tatarski i ułożyłam jajka.