Do góry

Przekąski Przepis na:

Odwrócone Zapiekanki

Odwrócone Zapiekanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 2649

Dodano:

Odsłon: 929

Troszkę inny sposób na pyszne i chrupiące zapiekanki. Warte spróbowania i szybkie w wykonaniu. Decydujemy sami jakie dodatki damy, podstawą zawsze jest ser i pyszna buła

Składniki

  • 4 bułki pszenne lub ciabatty
  • 250 g sera zółtego gouda bądź edamski ( a tak naprawdę to sami zdecydujcie jaki )
  • 10 plasterków wędliny bądź kawałek kiełbasy
  • 1 jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • resztki pieczonego kurczaka ( opcjonalnie )
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Wędlinę bądź kiełbasę kroimy w drobną kosteczkę.
    Dodajemy surowe jajko sól i pieprz według uznania i wszystko mieszamy.
    Patelnię rozgrzewamy z niewielką ilością oleju.
    Bułki przekrawamy wzdłuż.
    Nakładamy powstałą masę dociskając do bułki.
    Kładziemy na patelnię serem do dołu.
    Ważne żeby patelnia miała nieprzywierającą powłokę.
    Gdy dobrze się przypiecze zdejmujemy z patelni.
    Samcznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 15 marca 2017 oj znam ten sposób na zapiekanki,robiłam ogromne ilości kiedy dzieci były ,oni pożerali je haha...fajnie,że przypomniałaś z przyjemnością zrobię:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń