Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogórki duszone w śmietanie

Ogórki duszone w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2142 Ocena: 47743

Dodano:

Odsłon: 17106

Przeglądając stare zapiski ,natknęliśmy się na świetny dodatek do dań głównych. Zachęcamy do wypróbowania.

Składniki

  • 1 kg ogórków
  • 20 g mąki
  • 50 g masła
  • 250 ml śmietany 18%
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 ml rosołu warzywnego
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy ,kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy w rondlu ,wkładamy ogórki i chwilę smażymy. Podlewamy rosołem i dusimy do ich miękkości. Śmietanę mieszamy z mąką ,dodajemy do ogórków ,dokładnie rozprowadzamy. Posiekaną natkę i koperek dodajemy do ogórków , mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 01 lipca 2018 Zabieram, bo to MUSI być PYSZNE, jak wszystkie Twoje dania, jednak zamiast śmietany dam jogurt grecki - zdrowie. :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 15 czerwca 2015 Świetna i bardzo oryginalna propozycja :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 14 czerwca 2015 Muszą fajnie smakować. Kiedyś podawałam ogórki na ciepło z pieczarkami i były super smaczne.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń