Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane są faszerowane pomidory, papryki, cukinia. A może nafaszerować też ogórka? Pyszny przepis na ciekawe danie, które w dodatku pięknie wygląda na talerzu.
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 658
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 55
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 26
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 43
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3764
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 658
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 55
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 26
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 43
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3764
Składniki
Ryz ugotować w osolonej wodzie. W czasie gdy ryz się gotuje przygotować sos i warzywa do sosu. Na rozgrzanym maśle zeszklić polowe cebuli, dodać tymianek, chwile posmażyć i zalać śmietanka, doprawić sola i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje zestawić z ognia i dodać natkę pietruszki.
Ogórki obrać, przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką środek, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min. Warzywa pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić polowe posiekanej cebuli, dodać warzywa, chwile smażyć, doprawić sola, pieprzem.
Połączyć z gorącym ryżem i nadziewać ogórki. Podawać z przygotowanym sosem ziołowym.