Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane są faszerowane pomidory, papryki, cukinia. A może nafaszerować też ogórka? Pyszny przepis na ciekawe danie, które w dodatku pięknie wygląda na talerzu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10105
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10105
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
Składniki
Ryz ugotować w osolonej wodzie. W czasie gdy ryz się gotuje przygotować sos i warzywa do sosu. Na rozgrzanym maśle zeszklić polowe cebuli, dodać tymianek, chwile posmażyć i zalać śmietanka, doprawić sola i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje zestawić z ognia i dodać natkę pietruszki.
Ogórki obrać, przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką środek, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min. Warzywa pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić polowe posiekanej cebuli, dodać warzywa, chwile smażyć, doprawić sola, pieprzem.
Połączyć z gorącym ryżem i nadziewać ogórki. Podawać z przygotowanym sosem ziołowym.