Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-05-2024
Kruche i aromatyczne ogórki małosolne, gotowe do spożycia w 24 godziny! Idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek i kanapek! Ogórki wystarczy zamknąć w torebce strunowej z dodatkiem przypraw!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8562
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8562
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w misce z wodą i moczymy je przez dwie godziny.
Następnie odcinamy końcówki ogórków. Korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki a ząbki czosnku kroimy w plasterki.
Do woreczka strunowego o pojemności 3,5l dodajemy ogórki, gałązki kopru, korzeń chrzanu, ząbki czosnku, lekko rozgniecione ziarna ziela angielskiego i pieprzu, pokruszone liści laurowe oraz łyżkę soli.
Woreczek szczelnie zamykamy i dokładnie mieszamy jego zawartość. Następnie wkładamy go na cztery godziny do lodówki.
Po czterech godzinach otwieramy torebkę i umieszczamy ją w temperaturze pokojowej na około dwadzieścia godzin. Smacznego!