Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-05-2024
Kruche i aromatyczne ogórki małosolne, gotowe do spożycia w 24 godziny! Idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek i kanapek! Ogórki wystarczy zamknąć w torebce strunowej z dodatkiem przypraw!
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 935
Polecam.
Odsłon: 666
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 38
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 935
Polecam.
Odsłon: 666
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 38
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w misce z wodą i moczymy je przez dwie godziny.
Następnie odcinamy końcówki ogórków. Korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki a ząbki czosnku kroimy w plasterki.
Do woreczka strunowego o pojemności 3,5l dodajemy ogórki, gałązki kopru, korzeń chrzanu, ząbki czosnku, lekko rozgniecione ziarna ziela angielskiego i pieprzu, pokruszone liści laurowe oraz łyżkę soli.
Woreczek szczelnie zamykamy i dokładnie mieszamy jego zawartość. Następnie wkładamy go na cztery godziny do lodówki.
Po czterech godzinach otwieramy torebkę i umieszczamy ją w temperaturze pokojowej na około dwadzieścia godzin. Smacznego!