Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-05-2024
Kruche i aromatyczne ogórki małosolne, gotowe do spożycia w 24 godziny! Idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek i kanapek! Ogórki wystarczy zamknąć w torebce strunowej z dodatkiem przypraw!
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 317
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 393
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 247
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 317
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 393
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 247
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w misce z wodą i moczymy je przez dwie godziny.
Następnie odcinamy końcówki ogórków. Korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki a ząbki czosnku kroimy w plasterki.
Do woreczka strunowego o pojemności 3,5l dodajemy ogórki, gałązki kopru, korzeń chrzanu, ząbki czosnku, lekko rozgniecione ziarna ziela angielskiego i pieprzu, pokruszone liści laurowe oraz łyżkę soli.
Woreczek szczelnie zamykamy i dokładnie mieszamy jego zawartość. Następnie wkładamy go na cztery godziny do lodówki.
Po czterech godzinach otwieramy torebkę i umieszczamy ją w temperaturze pokojowej na około dwadzieścia godzin. Smacznego!