Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogórki nadziewane pastą z makreli

Ogórki nadziewane pastą z makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2205 Ocena: 48904

Dodano:

Odsłon: 11832

Smaczna przystawka

Składniki

  • 1 nieduża makrela wędzona
  • kilka ogórków sałatkowych
  • jajko
  • 5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
  • sól ,pieprz
  • szklanka gęstej śmietany
  • pęczek szczypiorku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki nadziewane pastą z makreli

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ,usuwamy ości ,dodajemy oliwę z suszonych pomidorów i ugotowane jajko. Całość rozgniatamy widelcem ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Ogórki obieramy ,wydrążamy środek i nadziewamy rybnym farszem. Kroimy na centymetrowe plastry. Śmietanę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Ogórki z farszem podajemy polane sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń