Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska z kilku składników. Rozwiązanie dla tych którzy nie lubią obracać omleta na patelni.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4608
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 876
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8320
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13153
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4608
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 876
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8320
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13153
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Żółtka miksujemy z ekstraktem waniliowym, cynamonem i ksylitolem. Żółtka dodajemy do białek i miksujemy przez chwilę.
Do masy jajecznej dodajemy mąkę przesianą przez sitko. Składniki mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto przelewamy do natłuszczonych foremek. Wierzch dekorujemy owocami. Pieczemy 10-13 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!