Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska z kilku składników. Rozwiązanie dla tych którzy nie lubią obracać omleta na patelni.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 716
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 716
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Żółtka miksujemy z ekstraktem waniliowym, cynamonem i ksylitolem. Żółtka dodajemy do białek i miksujemy przez chwilę.
Do masy jajecznej dodajemy mąkę przesianą przez sitko. Składniki mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto przelewamy do natłuszczonych foremek. Wierzch dekorujemy owocami. Pieczemy 10-13 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!