Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1715
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2246
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 51
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 133
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1348
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1715
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2246
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 51
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 133
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1348
Składniki
Odgotowac osmiorniczke w bardzo malej ilosci wody z dodatkiem 1 lyzki oliwy,octu winnego, oregano,liscia i pieprzu.Tak,zeby byla lekko twarda.Najepiej sprawdzic to widelcem;jezeli wychodzi z niej z latwoscia, jest gotowa.
Na patelnie wlewamy pozostala oliwe, cebulke marynowana i pozostaly ocet.Pomalutku redukujemy(jezeli jest zbyt kwasny mozna dodac odrobine cukru).
Dodajemy podzielona osmiorniczke(tylko ramiona).Karamelizujemy na zloty kolor.Dodajemy malinki i posypujemy obficie oregano.Jezeli sosik jest zbyt gesty mozna dodac wody z gotowania.
Podajemy na cieplo z pieczywem.