Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6232
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1919
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6232
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1919
 
         
         
                Składniki
drozdze rozetrzec z 2 lyzkami cukru i dodac cieple mleko wymieszac to z dwoma lyzkami maki. czekamy az wyrosnie;)
do miski wsypujemy make dodajemy roztrzepane jaja oraz rozczyn i pozostale skladniki. margaryne rozpuszczamy i dodajemy do wyrobionego ciasta i wyrabiamy az do calkowitego wchloniecia tluszczu. ciasto zostawiamy do wyrosniecia nastepnie odrywamy po kawaleczku robimy plaski placuszek i na kazdy dajemy troszke marmolady;) zlepiamy i pozostawiamy na 30 min by podrosly;)
tluszcz rozgrzac i wrzucac paczki smazyc na brazowo po ostudzenia posypac cukrem pudrem,lukrem,lub czekolada;) smacznego;)