Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na tłusty czwartej proponujemy pyszne pączki z mniejszą liczbą kalorii! Odchudzone pączki pieczemy w piekarniku zamiast smażyć na głębokim oleju. Smakują równie dobrze jak te tradycyjne. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5006
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5604
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 161
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18886
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7284
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5006
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5604
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 161
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18886
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7284
Składniki
• Mąkę mieszamy z drożdżami i cukrem • Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do misy miksera i wyrabiamy za pomocą mieszadła typu hak przez około 15 minut, w trakcie mieszania dwa razy zatrzymujemy mikser i mąkę z dna misy zgarniamy za pomocą szpatułki. Ciasto wychodzi dość lepkie, ale właśnie takie ma być • Ciasto można również wyrabiać ręcznie • Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia • Po tym czasie ciasto wyrabiamy przez kilka minut ręcznie, w trakcie stolnice podsypujemy mąką
• Tak wyrobione ciasto rozwałkowujemy na duży placek z którego wycinamy krążki o średnicy 8-10cm • Na środek każdego krążka kładziemy łyżeczkę marmolady, a następnie składamy ciasto do środka i formujemy kulki • Uformowane pączki przekładamy do papilotek i układamy na blachę do pieczenia • Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut • Pączki z wierzchu smarujemy mlekiem • Pieczmy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut, a 5 minut przed końcem zmniejszamy temperaturę do 170 stopni • Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem