Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na tłusty czwartej proponujemy pyszne pączki z mniejszą liczbą kalorii! Odchudzone pączki pieczemy w piekarniku zamiast smażyć na głębokim oleju. Smakują równie dobrze jak te tradycyjne. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Dziś sobota więc się kręci robota, miałam ugotować zupkę z botwinki ale że wc...
Odsłon: 10562
Skrzydełka w innej odsłonie :)
Odsłon: 17553
Dla wielu osób karp to obowiązkowa ryba na świątecznym stole. Niestety, smaże...
Odsłon: 3825
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 105
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 148
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2206
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 105
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 148
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2206
Składniki
• Mąkę mieszamy z drożdżami i cukrem • Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do misy miksera i wyrabiamy za pomocą mieszadła typu hak przez około 15 minut, w trakcie mieszania dwa razy zatrzymujemy mikser i mąkę z dna misy zgarniamy za pomocą szpatułki. Ciasto wychodzi dość lepkie, ale właśnie takie ma być • Ciasto można również wyrabiać ręcznie • Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia • Po tym czasie ciasto wyrabiamy przez kilka minut ręcznie, w trakcie stolnice podsypujemy mąką
• Tak wyrobione ciasto rozwałkowujemy na duży placek z którego wycinamy krążki o średnicy 8-10cm • Na środek każdego krążka kładziemy łyżeczkę marmolady, a następnie składamy ciasto do środka i formujemy kulki • Uformowane pączki przekładamy do papilotek i układamy na blachę do pieczenia • Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut • Pączki z wierzchu smarujemy mlekiem • Pieczmy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut, a 5 minut przed końcem zmniejszamy temperaturę do 170 stopni • Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12507
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6000