Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na tłusty czwartej proponujemy pyszne pączki z mniejszą liczbą kalorii! Odchudzone pączki pieczemy w piekarniku zamiast smażyć na głębokim oleju. Smakują równie dobrze jak te tradycyjne. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
• Mąkę mieszamy z drożdżami i cukrem
• Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do misy miksera i wyrabiamy za pomocą mieszadła typu hak przez około 15 minut, w trakcie mieszania dwa razy zatrzymujemy mikser i mąkę z dna misy zgarniamy za pomocą szpatułki. Ciasto wychodzi dość lepkie, ale właśnie takie ma być
• Ciasto można również wyrabiać ręcznie
• Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia
• Po tym czasie ciasto wyrabiamy przez kilka minut ręcznie, w trakcie stolnice podsypujemy mąką
• Tak wyrobione ciasto rozwałkowujemy na duży placek z którego wycinamy krążki o średnicy 8-10cm
• Na środek każdego krążka kładziemy łyżeczkę marmolady, a następnie składamy ciasto do środka i formujemy kulki
• Uformowane pączki przekładamy do papilotek i układamy na blachę do pieczenia
• Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut
• Pączki z wierzchu smarujemy mlekiem
• Pieczmy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut, a 5 minut przed końcem zmniejszamy temperaturę do 170 stopni
• Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem
Pączki pieczone – wersja dla tych, którzy dbają o linię. Choć nie wyglądają j...
Odsłon: 11783
Już jakiś czas temu widziałam jak w sieci krążą przepisy na pączki ale nie sm...
Odsłon: 1797
Lekkie i puszyste pączki nadziane budyniem które można upiec w piekarniku lub...
Odsłon: 1187
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 193
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 724
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 110
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 104
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17929
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 67
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 193
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 724
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 110
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 104
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17929
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 67
Składniki
• Mąkę mieszamy z drożdżami i cukrem • Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do misy miksera i wyrabiamy za pomocą mieszadła typu hak przez około 15 minut, w trakcie mieszania dwa razy zatrzymujemy mikser i mąkę z dna misy zgarniamy za pomocą szpatułki. Ciasto wychodzi dość lepkie, ale właśnie takie ma być • Ciasto można również wyrabiać ręcznie • Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia • Po tym czasie ciasto wyrabiamy przez kilka minut ręcznie, w trakcie stolnice podsypujemy mąką
• Tak wyrobione ciasto rozwałkowujemy na duży placek z którego wycinamy krążki o średnicy 8-10cm • Na środek każdego krążka kładziemy łyżeczkę marmolady, a następnie składamy ciasto do środka i formujemy kulki • Uformowane pączki przekładamy do papilotek i układamy na blachę do pieczenia • Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut • Pączki z wierzchu smarujemy mlekiem • Pieczmy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut, a 5 minut przed końcem zmniejszamy temperaturę do 170 stopni • Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Soczysta grillowana karkówka
Przekąski
Szaszłyki drobiowe
Pomidory z mozzarellą z grilla
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 67
Szparagi w cieście francuskim
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik...
Odsłon: 357