Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na przystawkę. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1808
Polecam, pychota.
Odsłon: 598
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 487
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1808
Polecam, pychota.
Odsłon: 598
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 487
Składniki
Kapustę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół (większe główki na 4 części).
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojony w plastry czosnek, imbir oraz posiekaną papryczkę. Przesmażyć. Dodać sos sojowy, miód i sok z cytryny.
Wymieszać. W tak przygotowanym sosie umieścić kapustę, przykryć i dusić przez chwilę. Pod koniec dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wyłożyć na talerz. Polać sosem. Dodać pokruszony ser. Doprawić do smaku gomasio.