Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na przystawkę. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Kapustę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół (większe główki na 4 części).
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojony w plastry czosnek, imbir oraz posiekaną papryczkę. Przesmażyć. Dodać sos sojowy, miód i sok z cytryny.
Wymieszać. W tak przygotowanym sosie umieścić kapustę, przykryć i dusić przez chwilę. Pod koniec dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
Wyłożyć na talerz. Polać sosem. Dodać pokruszony ser. Doprawić do smaku gomasio.
Zawsze gości u mnie na wigilijnym stole. W tym roku półmisek kapusty z grzyba...
Odsłon: 333
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 283
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 209
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 94
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 283
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 209
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 94
Składniki
Kapustę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół (większe główki na 4 części).
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojony w plastry czosnek, imbir oraz posiekaną papryczkę. Przesmażyć. Dodać sos sojowy, miód i sok z cytryny.
Wymieszać. W tak przygotowanym sosie umieścić kapustę, przykryć i dusić przez chwilę. Pod koniec dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wyłożyć na talerz. Polać sosem. Dodać pokruszony ser. Doprawić do smaku gomasio.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Soczysta grillowana karkówka
Przekąski
Szaszłyki drobiowe
Pomidory z mozzarellą z grilla
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 46
Szparagi w cieście francuskim
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik...
Odsłon: 283