Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na przystawkę. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 826
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 809
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 463
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 826
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 809
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 463
Składniki
Kapustę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół (większe główki na 4 części).
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojony w plastry czosnek, imbir oraz posiekaną papryczkę. Przesmażyć. Dodać sos sojowy, miód i sok z cytryny.
Wymieszać. W tak przygotowanym sosie umieścić kapustę, przykryć i dusić przez chwilę. Pod koniec dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wyłożyć na talerz. Polać sosem. Dodać pokruszony ser. Doprawić do smaku gomasio.