Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczna przekąska z ciasta francuskiego , przekąska z czarnuszka, siemię lnianym, oraz kminkiem . Bardzo fajnie smakuje podana z sosem czosnkowym, ale tez super przekąska do szklaneczki dobrego piwa. Polecam
papier do pieczenia, widelec, szklanka, pędzelek silikonowy, blaszka, nóż,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać czym lubimy u mnie czarnuszka, kminek, siemię lniane. Przykryć drugim rozłożonym ciastem francuskim, przewałkować wałkiem, następnie górę posmarować rozbełtanym jajkiem . Pociąć na paski szerokości u mnie gdzieś 1,5 cm. można szersze i zwijać jak spirale. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut do złotego koloru. Smacznego.
Przygotowanie ciasta.
Paluchy po upieczeniu gotowe do podania.