Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczna przekąska z ciasta francuskiego , przekąska z czarnuszka, siemię lnianym, oraz kminkiem . Bardzo fajnie smakuje podana z sosem czosnkowym, ale tez super przekąska do szklaneczki dobrego piwa. Polecam
papier do pieczenia, widelec, szklanka, pędzelek silikonowy, blaszka, nóż,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać czym lubimy u mnie czarnuszka, kminek, siemię lniane. Przykryć drugim rozłożonym ciastem francuskim, przewałkować wałkiem, następnie górę posmarować rozbełtanym jajkiem . Pociąć na paski szerokości u mnie gdzieś 1,5 cm. można szersze i zwijać jak spirale. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut do złotego koloru. Smacznego.
Przygotowanie ciasta.
Paluchy po upieczeniu gotowe do podania.