Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczna przekąska z ciasta francuskiego , przekąska z czarnuszka, siemię lnianym, oraz kminkiem . Bardzo fajnie smakuje podana z sosem czosnkowym, ale tez super przekąska do szklaneczki dobrego piwa. Polecam
papier do pieczenia, widelec, szklanka, pędzelek silikonowy, blaszka, nóż,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 879
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5959
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9785
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 879
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5959
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9785
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać czym lubimy u mnie czarnuszka, kminek, siemię lniane. Przykryć drugim rozłożonym ciastem francuskim, przewałkować wałkiem, następnie górę posmarować rozbełtanym jajkiem . Pociąć na paski szerokości u mnie gdzieś 1,5 cm. można szersze i zwijać jak spirale. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut do złotego koloru. Smacznego.
Przygotowanie ciasta.
Paluchy po upieczeniu gotowe do podania.