Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo łatwe do zrobienia paluchy z ciasta francuskiego. Fantastyczna przekąska do piwa lub dodatek do zup. Świetny pomysł na przyjęcia.
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 137
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 83
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 175
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 137
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 83
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 175
Składniki
Jeden z płatów ciasta francuskiego rozwinąć na stolnicy i posmarować pesto. Następnie wysypać na niego , równą warstwą posiekaną pietruszkę oraz ser. Całość przykryć drugim blatem i posmarować z wierzchu roztopionym masłem.
Dwa paski złączyć ze sobą posmarowaną masłem stroną i docisnąć je wzdłuż, w połowie patyczkiem do szaszłyków. Utworzony w ten sposób „paluch” lekko rozciągając, skręcić w spiralkę i odłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Patrz film. Paluchy z wierzchu posmarować rozkłóconym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st. C około 25 – 30 minut. Smacznego!