Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo łatwe do zrobienia paluchy z ciasta francuskiego. Fantastyczna przekąska do piwa lub dodatek do zup. Świetny pomysł na przyjęcia.
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 201
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 39
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 201
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 39
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 34
Składniki
Jeden z płatów ciasta francuskiego rozwinąć na stolnicy i posmarować pesto. Następnie wysypać na niego , równą warstwą posiekaną pietruszkę oraz ser. Całość przykryć drugim blatem i posmarować z wierzchu roztopionym masłem.
Dwa paski złączyć ze sobą posmarowaną masłem stroną i docisnąć je wzdłuż, w połowie patyczkiem do szaszłyków. Utworzony w ten sposób „paluch” lekko rozciągając, skręcić w spiralkę i odłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Patrz film. Paluchy z wierzchu posmarować rozkłóconym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st. C około 25 – 30 minut. Smacznego!