Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo łatwe do zrobienia paluchy z ciasta francuskiego. Fantastyczna przekąska do piwa lub dodatek do zup. Świetny pomysł na przyjęcia.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Składniki
Jeden z płatów ciasta francuskiego rozwinąć na stolnicy i posmarować pesto. Następnie wysypać na niego , równą warstwą posiekaną pietruszkę oraz ser. Całość przykryć drugim blatem i posmarować z wierzchu roztopionym masłem.
Dwa paski złączyć ze sobą posmarowaną masłem stroną i docisnąć je wzdłuż, w połowie patyczkiem do szaszłyków. Utworzony w ten sposób „paluch” lekko rozciągając, skręcić w spiralkę i odłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Patrz film. Paluchy z wierzchu posmarować rozkłóconym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st. C około 25 – 30 minut. Smacznego!