Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki rybne w panierce

Przepis dnia 2009-04-03
Paluszki rybne w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 968

Dodano:

Odsłon: 18090

Każdy lubi to danie.

Składniki

  • mintaj, 60 dag
  • sok z cytryny, 2 łyżeczki
  • sól i pieprz
  • mąka, 4 dag
  • jajko, 1
  • bułka
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Paluszki rybne w panierce

Przygotowanie

  1. Rozmrażamy mintaja, skrapiamy je sokiem cytrynowym, przyprawiamy solą i pieprzem, kroimy w słupki o grubości 2 cm. Rybę panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Poszczególne kawałki smażymy na maśle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monika26 09 października 2008 Smakowicie wygląda i jednoczesnie szybki i prosty przepis

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń