Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy cukinii proponuję dzisiaj cukinię panierowaną i smażoną na oleju. Taką cukinię przygotowuje się szybko, prosto i jest bardzo smaczna.
patelnia, nóż, deska, widelec, miseczka,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy a następnie cukinię obieramy ze skóry i kroimy w 1.5 cm - 2 cm krążki. Krążki rozkładamy na desce, oprószamy solą, pieprzem. Następnie wbijamy do miseczki jajka, roztrzepujemy widelcem. Krążek cukinii obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż cukinia nabierze złotego koloru z każdej strony. Podajemy jako pyszną przekąskę.
Smażenie cukinii.