Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia smażona to jedna z najprostszych przekąsek którą lubią jak dorośli tak i dzieci. Jest prosta i szybka do zrobienia i zaledwie z kilku składników, a że dostałam cukinię od sąsiadki to powstała ta oto przekąska. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, 3 talerze, patelnia, widelec,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1468
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 540
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3631
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1347
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1468
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 540
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3631
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1347
Składniki
Cukinię ( najlepiej młodą ) jeżeli jest duża cukinia to radziłabym wydrążyć miąższ . Cukinię dokładnie umyć pod bieżącą wodą , osuszyć, odciąć końcówki i pokroić w plasterki około 1 cm. szerokości. Każdy plasterek natrzeć solą , włożyć do miski i odstawić aż puszczą sok. Po 15 - 20 minutach plasterki osuszyć ręcznikiem papierowym. Plasterki oprószyć pieprzem papryką oraz przyprawą gyros. Do jednego talerza wsypać obie mąki i wymieszać, do drugiego talerz wsypać bułkę tarta , a w 3 talerzu rozbełtać jajka. Plastry cukinii obtaczać w mące , panierować w rozbełtanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty rumiany kolor. Można ją podawać z sosem np. na bazie majonezu i jogurtu lub z ketchupem albo jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąskę. Wyburz nalezy do Was. Smacznego
Zasolona, osuszona cukinia doprawiona przyprawami.
Przygotowanie panierki i panierowanie plastrów cukinii.
Smażenie plastrów cukinii.