Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykłe jajka z farszem. Po ugotowaniu panieruje się je w bułce tartej i smaży. Najlepsze w dniu zrobienia. Po przechowywaniu w lodówce panierka staje się miękka. Można ją odświeżyć wyjmując farsz i ponownie krótko usmażyć samo białko po czym nałożyć farsz.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 66
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 255
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 610
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2445
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 66
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 255
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 610
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2445
Składniki
3 jajka ugotować na twardo (jedno zostawić do panierowania), obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Do żółtek dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i papryką, rozetrzeć łyżką lub zmiksować blenderem na gładką masę. Białka delikatnie zwilżyć wodą, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym z solą jajku i na końcu w bułce tartej, Kłaść na rozgrzany w małym garnku olej (powinien sięgać przynajmniej do połowy wysokości jajka. Smażyć na rumiano z obu stron. Wyjąć na ręcznik papierowy do odsączenia. Ostudzone jajka faszerować nadzieniem z żółtkiem i majonezem. Wierzch można posypać szczypiorkiem.