Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykłe jajka z farszem. Po ugotowaniu panieruje się je w bułce tartej i smaży. Najlepsze w dniu zrobienia. Po przechowywaniu w lodówce panierka staje się miękka. Można ją odświeżyć wyjmując farsz i ponownie krótko usmażyć samo białko po czym nałożyć farsz.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16139
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6500
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16139
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6500
Składniki
3 jajka ugotować na twardo (jedno zostawić do panierowania), obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Do żółtek dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i papryką, rozetrzeć łyżką lub zmiksować blenderem na gładką masę. Białka delikatnie zwilżyć wodą, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym z solą jajku i na końcu w bułce tartej, Kłaść na rozgrzany w małym garnku olej (powinien sięgać przynajmniej do połowy wysokości jajka. Smażyć na rumiano z obu stron. Wyjąć na ręcznik papierowy do odsączenia. Ostudzone jajka faszerować nadzieniem z żółtkiem i majonezem. Wierzch można posypać szczypiorkiem.