Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierowany filet z piersi kurczaka

Panierowany filet z piersi kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 2521

Szybko sie robi i proste

Składniki

  • podwójne filety z kurczaka
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • sól pieprz
  • szczypta papryczki chili z proszku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet ugotować. Potem przekroić w paski albo w dużą kostkę to co lubisz. Do jajka dodać przyprawy i rozkłócić.
    Filety obtoczyć w jajku potem w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i następnie w bułce tartej. Rozgrzej olej w głębokim rondlu albo we frytkownicy i smażyć filety na złoty kolor. Podawać z frytkami jak kto ma ochotę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń