Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 584
Dodano: 03.05.2011
Odsłon: 14661
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
na oliwie zrumienic cebule...oddzielnie podsmazyc mieso,polaczyc z cebula ,pomidorami i koncentratem,podlac odrobina wody(moze byc kieliszek czerwonego wina)
smazyc do odparowania plynu,po czym przyprawic zielenina,sola,pieprzem i odrobina cukru...podsmazyc jeszcze 5 min
baklazany przekroic wzdluz na pol i wydrazyc srodek,aby przy skorce pozostal 1 cm miazu;obsmazyc na malym ogniu z obu stron
farsz wykladamy w wydrazone lodki baklazanow i polewamy sosem beszamelowym,posypujemy tartym serem ; zapiekac 45 min w 185C
sos beszamelowy: make podsmazyc na masle,a gdy pojawia sie pecherzyki,wlac mleko;gotowac do momentu,gdy sos zgestnieje,bardzo energicznie mieszajac,aby nie zrobily sie kluseczki...zdjac z ognia,wymieszac z polowa sera i rozbitymi jajkami,doprawic sola,pieprzem i galka muszkatalowa
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

konik1 11 maja 2011Zgłoś do usunięcia
mmmm pycha!0 Kto głosował? | Odpowiedz

camellia 06 maja 2011Zgłoś do usunięcia
ajisza z miazszu mozna zrobic salatke baklazanowa,przepis znajdziesz na mojej stronie...nastepnym razem podam inny przepis na baklazana bez miesa0 Kto głosował? | Odpowiedz

tolada51 06 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Ajisza... Przypomniał mi się teraz stary dowcip, w którym debiutująca kucharka zapytana o farsz właśnie upieczonej kaczki odparła z prostotą: "Tam nie bylo w środku miejsca na nadzienie..."0 Kto głosował? | Odpowiedz

ajisza 06 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Zastanawiam się , co z tym wydrążonym miąższem bakłażana? Nie jem mięsa, więc może użyję go zamiast, jak myślisz?1 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 04 maja 2011Zgłoś do usunięcia
bakłażan - przepraszam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 04 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Pięknie się prezenuje ten bakłarzan. Przepis jak dla mnie rewelacyjny - 5-0 Kto głosował? | Odpowiedz