Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochlonne,ale warto sprobowac
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
na oliwie zrumienic cebule...oddzielnie podsmazyc mieso,polaczyc z cebula ,pomidorami i koncentratem,podlac odrobina wody(moze byc kieliszek czerwonego wina)
smazyc do odparowania plynu,po czym przyprawic zielenina,sola,pieprzem i odrobina cukru...podsmazyc jeszcze 5 min
baklazany przekroic wzdluz na pol i wydrazyc srodek,aby przy skorce pozostal 1 cm miazu;obsmazyc na malym ogniu z obu stron
farsz wykladamy w wydrazone lodki baklazanow i polewamy sosem beszamelowym,posypujemy tartym serem ; zapiekac 45 min w 185C
sos beszamelowy: make podsmazyc na masle,a gdy pojawia sie pecherzyki,wlac mleko;gotowac do momentu,gdy sos zgestnieje,bardzo energicznie mieszajac,aby nie zrobily sie kluseczki...zdjac z ognia,wymieszac z polowa sera i rozbitymi jajkami,doprawic sola,pieprzem i galka muszkatalowa