Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska dla wegetarian i nie tylko.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4045
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4045
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Składniki
Wykonanie: Paprykę umyć, ściąć czapki i oczyścić z nasion. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić i przełożyć na głęboka patelnię. Skropić olejem z pomidorów i mieszając dusić na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodać pokrojone suszone pomidory, posiekaną bazylię, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz cukrem. Letnią kaszę wymieszać z startą mozzarellą, starannie wymieszać i napełnić przygotowaną paprykę. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów, włożyć faszerowaną paprykę, nakryć ściętymi czapkami, lekko obsmażyć, zalać bulionem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 25 minut.