Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska dla wegetarian i nie tylko.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 1575
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1728
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 1575
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1728
Składniki
Wykonanie: Paprykę umyć, ściąć czapki i oczyścić z nasion. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić i przełożyć na głęboka patelnię. Skropić olejem z pomidorów i mieszając dusić na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodać pokrojone suszone pomidory, posiekaną bazylię, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz cukrem. Letnią kaszę wymieszać z startą mozzarellą, starannie wymieszać i napełnić przygotowaną paprykę. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów, włożyć faszerowaną paprykę, nakryć ściętymi czapkami, lekko obsmażyć, zalać bulionem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 25 minut.