Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna przekąska.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3784
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1307
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3784
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1307
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie wsypać do miski i wymieszać z pokrojonymi pomidorami suszonymi. Cebulę drobno posiekać zeszklić na oleju z pomidorów razem drobno startą dynią i czosnkiem. Dodać do kaszy, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać i skropić olejem z pomidorów. Paprykę oczyścić, przekroić na pół, wydrążyć nasiona, posypać w środku delikatnie solą, napełnić przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać bulionem, obłożyć masłem i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez pół godziny i jeszcze ciepłe posypać startym serem. Przybrać bazylią i wiórkami z dyni.