Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna przekąska.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3889
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423018
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3889
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423018
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2543
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie wsypać do miski i wymieszać z pokrojonymi pomidorami suszonymi. Cebulę drobno posiekać zeszklić na oleju z pomidorów razem drobno startą dynią i czosnkiem. Dodać do kaszy, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać i skropić olejem z pomidorów. Paprykę oczyścić, przekroić na pół, wydrążyć nasiona, posypać w środku delikatnie solą, napełnić przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać bulionem, obłożyć masłem i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez pół godziny i jeszcze ciepłe posypać startym serem. Przybrać bazylią i wiórkami z dyni.