Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka pieczona z dynią

Papryka pieczona z dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2313 Ocena: 14636

Dodano:

Odsłon: 126

Zdrowa i smaczna przekąska.

Składniki

  • Papryka czerwona 4 szt.
  • Dynia ½ kg
  • Kasza bulgur 1 szklanka
  • Pomidory suszone z zalewy ½ szklanki
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło 1 łyżka
  • Ser żółty 15 dag
  • Bulion warzywny 1 szklanka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie wsypać do miski i wymieszać z pokrojonymi pomidorami suszonymi. Cebulę drobno posiekać zeszklić na oleju z pomidorów razem drobno startą dynią i czosnkiem. Dodać do kaszy, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać i skropić olejem z pomidorów. Paprykę oczyścić, przekroić na pół, wydrążyć nasiona, posypać w środku delikatnie solą, napełnić przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać bulionem, obłożyć masłem i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez pół godziny i jeszcze ciepłe posypać startym serem. Przybrać bazylią i wiórkami z dyni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń