Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy znamy smak paprykarza szczecińskiego? Jak nie, to proponuję zrobić domowy i na pewno od razu zakochamy się w jego smaku.
Filety po rozmrożeniu przekręcamy 2 razy przez maszynkę . Pietruszkę, kapustę i seler ścieramy na grubej tarce. Cebulę kroimy w kostkę, pora w paski. Wszystko łączymy z rybą dodajemy sypkie przyprawy i mieszamy. Można spróbować, jeśli smak nam nie odpowiada dodajemy jeszcze przypraw. Do wszystkiego dodajemy surowy ryż, przecier i olej. Jeszcze raz mieszamy.
Cała filozofia tego przepisu polega na tym, że surowe składniki nakładamy do słoików i gotujemy 3,5 godziny. Farsz jest rzadki, ale w trakcie gotowania wszystko wchłoną surowe produkty. Podczas długiego gotowania można dolewać do garnka gorącą wodę. Tak przygotowany paprykarz możemy przechowywać w spiżarce. Zaręczam jednak, że zbyt długo nie postoi.
Warzywa zamknięte w słoikach do zimowego rosołu i nie tylko polecam
Odsłon: 75
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 172
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 24
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 235
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 172
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 24
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 235
Składniki
Filety po rozmrożeniu przekręcamy 2 razy przez maszynkę . Pietruszkę, kapustę i seler ścieramy na grubej tarce. Cebulę kroimy w kostkę, pora w paski. Wszystko łączymy z rybą dodajemy sypkie przyprawy i mieszamy. Można spróbować, jeśli smak nam nie odpowiada dodajemy jeszcze przypraw. Do wszystkiego dodajemy surowy ryż, przecier i olej. Jeszcze raz mieszamy. Cała filozofia tego przepisu polega na tym, że surowe składniki nakładamy do słoików i gotujemy 3,5 godziny. Farsz jest rzadki, ale w trakcie gotowania wszystko wchłoną surowe produkty. Podczas długiego gotowania można dolewać do garnka gorącą wodę. Tak przygotowany paprykarz możemy przechowywać w spiżarce. Zaręczam jednak, że zbyt długo nie postoi.
Przepisy Przekąski
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 24
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 39