Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy znamy smak paprykarza szczecińskiego? Jak nie, to proponuję zrobić domowy i na pewno od razu zakochamy się w jego smaku.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 117
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 117
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Filety po rozmrożeniu przekręcamy 2 razy przez maszynkę . Pietruszkę, kapustę i seler ścieramy na grubej tarce. Cebulę kroimy w kostkę, pora w paski. Wszystko łączymy z rybą dodajemy sypkie przyprawy i mieszamy. Można spróbować, jeśli smak nam nie odpowiada dodajemy jeszcze przypraw. Do wszystkiego dodajemy surowy ryż, przecier i olej. Jeszcze raz mieszamy. Cała filozofia tego przepisu polega na tym, że surowe składniki nakładamy do słoików i gotujemy 3,5 godziny. Farsz jest rzadki, ale w trakcie gotowania wszystko wchłoną surowe produkty. Podczas długiego gotowania można dolewać do garnka gorącą wodę. Tak przygotowany paprykarz możemy przechowywać w spiżarce. Zaręczam jednak, że zbyt długo nie postoi.