Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten paprykarz jest tak smaczny, że nikt z domowników nie mógł oprzeć się by go skosztować na ciepło. Wiadomo czym kończy się zbiorowe kosztowanie...tak kilka razy pod rząd :) Cudem udało mi się zrobić zdjęcie do wpisu :) Zachęcam do zrobienia takiego swojskiego paprykarza, ponieważ jest przepyszny!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6845
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6845
Składniki
Miałam ryż jaśminowy w torebkach i ugotowałam woreczek.
Miałam brzuszki wędzonego łososia, oddzieliłam od skóry, rozdrobiłam nożem.
Na patelni rozgrzałam olej i zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam startą na tarce o dużych oczkach marchew i pietruszkę. Wymieszałam i smażyłam ok. 2 - 3 minut. Posoliłam, dolałam bulion i gotowałam jeszcze ok 10 minut. Dodałam koncentrat pomidorowy, papryki i dołożyłam przygotowanego wcześniej łososia oraz ugotowany ryż. Oprószyłam pieprzem i wymieszałam. Smażyłam jeszcze ok. 5 minut. Odstawiłam do ostygnięcia.
Notatki: * marchew była dwa razy większa niż pietruszka * miałam odrobinę bulionu drobiowego, dolałam dodatkowo wody. Bulion nie jest konieczny, jeśli akurat go nie mamy, proszę dolać wody i przyprawić dodatkowo. * z soleniem uważać, bo wędzone ryby same w sobie są słone * miałam brzuszki wędzone z łososia i uważam, że takie są idealne do paprykarza, makrela ma bardziej intensywny smak i zapach