Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 208
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17443
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 208
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17443
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 C. Paprykę czerwoną i żółtą przekroić na pół, wyczyścić z nasion i natłuścić skórkę olejem. Paprykę ułożyć skórą do góry na blasze wyłożonej papierem lub folią aluminiową. Piec aż skórka zrobi się brązowa. Przestudzić paprykę i obrać ze skóry. Kaszę jaglaną i gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić na piórka. Łyżeczkę oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć cebulę do miękkości. Doda startą marchewkę i pietruszkę. Obsmażać kilka minut razem. Paprykę, podsmażone warzywa i kaszę jaglaną zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski i dodać kaszę gryczaną, która nada strukturę. Doprawić wszystko do smaku przyprawami, solą, pieprzem czarnym i cayenne i papryką słodką. Dokładnie wymieszać.