Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 141
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 141
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 C. Paprykę czerwoną i żółtą przekroić na pół, wyczyścić z nasion i natłuścić skórkę olejem. Paprykę ułożyć skórą do góry na blasze wyłożonej papierem lub folią aluminiową. Piec aż skórka zrobi się brązowa. Przestudzić paprykę i obrać ze skóry. Kaszę jaglaną i gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić na piórka. Łyżeczkę oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć cebulę do miękkości. Doda startą marchewkę i pietruszkę. Obsmażać kilka minut razem. Paprykę, podsmażone warzywa i kaszę jaglaną zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski i dodać kaszę gryczaną, która nada strukturę. Doprawić wszystko do smaku przyprawami, solą, pieprzem czarnym i cayenne i papryką słodką. Dokładnie wymieszać.