Paprykarz warzywny
Składniki
- Papryki czerwona 3 szt.
- Papryka żółta 1 szt.
- Cebula biała 1/2 szt.
- Marchew 1/2 szt.
- Pietruszka 1/2 szt.
- Olej rzepakowy 1 łyżka
- Sól
- Pieprz czarny
- kasza jaglana ugotowana 1 torebka
- kasza gryczana ugotowana 1 torebka
- Pieprz cayenne
- papryka słodka
Składniki
- Papryki czerwona 3 szt.
- Papryka żółta 1 szt.
- Cebula biała 1/2 szt.
- Marchew 1/2 szt.
- Pietruszka 1/2 szt.
- Olej rzepakowy 1 łyżka
- Sól
- Pieprz czarny
- kasza jaglana ugotowana 1 torebka
- kasza gryczana ugotowana 1 torebka
- Pieprz cayenne
- papryka słodka

Etapy przygotowania
Piekarnik rozgrzać do 200 C. Paprykę czerwoną i żółtą przekroić na pół, wyczyścić z nasion i natłuścić skórkę olejem. Paprykę ułożyć skórą do góry na blasze wyłożonej papierem lub folią aluminiową. Piec aż skórka zrobi się brązowa. Przestudzić paprykę i obrać ze skóry. Kaszę jaglaną i gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić na piórka. Łyżeczkę oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć cebulę do miękkości. Doda startą marchewkę i pietruszkę. Obsmażać kilka minut razem. Paprykę, podsmażone warzywa i kaszę jaglaną zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski i dodać kaszę gryczaną, która nada strukturę. Doprawić wszystko do smaku przyprawami, solą, pieprzem czarnym i cayenne i papryką słodką. Dokładnie wymieszać.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6205

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6205

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641



Składniki
- Papryki czerwona 3 szt.
- Papryka żółta 1 szt.
- Cebula biała 1/2 szt.
- Marchew 1/2 szt.
- Pietruszka 1/2 szt.
- Olej rzepakowy 1 łyżka
- Sól
- Pieprz czarny
- kasza jaglana ugotowana 1 torebka
- kasza gryczana ugotowana 1 torebka
- Pieprz cayenne
- papryka słodka
Piekarnik rozgrzać do 200 C. Paprykę czerwoną i żółtą przekroić na pół, wyczyścić z nasion i natłuścić skórkę olejem. Paprykę ułożyć skórą do góry na blasze wyłożonej papierem lub folią aluminiową. Piec aż skórka zrobi się brązowa. Przestudzić paprykę i obrać ze skóry. Kaszę jaglaną i gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić na piórka. Łyżeczkę oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć cebulę do miękkości. Doda startą marchewkę i pietruszkę. Obsmażać kilka minut razem. Paprykę, podsmażone warzywa i kaszę jaglaną zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski i dodać kaszę gryczaną, która nada strukturę. Doprawić wszystko do smaku przyprawami, solą, pieprzem czarnym i cayenne i papryką słodką. Dokładnie wymieszać.
Jaki pyszny pasztecik. Dziekuje za przepis :-)