Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16482
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16482
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5300
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 C. Paprykę czerwoną i żółtą przekroić na pół, wyczyścić z nasion i natłuścić skórkę olejem. Paprykę ułożyć skórą do góry na blasze wyłożonej papierem lub folią aluminiową. Piec aż skórka zrobi się brązowa. Przestudzić paprykę i obrać ze skóry. Kaszę jaglaną i gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić na piórka. Łyżeczkę oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć cebulę do miękkości. Doda startą marchewkę i pietruszkę. Obsmażać kilka minut razem. Paprykę, podsmażone warzywa i kaszę jaglaną zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski i dodać kaszę gryczaną, która nada strukturę. Doprawić wszystko do smaku przyprawami, solą, pieprzem czarnym i cayenne i papryką słodką. Dokładnie wymieszać.