Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 199 Ocena: 1486
Dodano: 21.02.2021
Odsłon: 383
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 50 g masła, wrzucić cebulę z czosnkiem.
Wątróbkę oczyścić z błon i resztek żółci, pokroić na kawałki, przełożyć na patelnię. Smażyć razem kilka minut, następnie wlać koniak i gotować jeszcze przez około minutę.
Zdjąć z ognia, dodać kolejne 50 g masła, przełożyć wszystko do pojemnika blendera. Wsypać sól, pieprz i gałkę muszkatołową, zblendować do gładkiej konsystencji.
Tak przygotowaną masę przełożyć do miseczki lub słoika, wstawić do lodówki.
Pozostałe 50 g masła roztopić i sklarować, dodać listki tymianku, zalać wątróbkowe parfait. Zostawić w lodówce do zastygnięcia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)