Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i apetyczna przekąska.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 128
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2746
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 538
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6662
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 128
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2746
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 538
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6662
Składniki
Cukinie kroimy na paski. Piekarnik rozgrzewamy do 220 C.
Do jednej miseczki wsypujemy mąkę. Do drugiej bułkę tartą z parmezanem, mieszaną ziół włoskich, odrobiną soli i pieprzu.
Jajka rozkłócamy widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Kawałki cukinii obtaczamy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w mieszance z bułką tartą.
Blachę wykładamy papierem pergaminowym. Ukłądamy następnie obtoczone kawałki cukinii i wstawiamy do piekarnika.
Cukinię pieczemy ok. 20-22 minut, lub do uzyskania złotego koloru. W międzyczasie przygotowujemy biały sos.
Ząbek czosnku miażdzymy spodem szklanego słoika lub szklanki, a następnie drobno kroimy. Mieszamy śmietanę, majonez, maślankę. Doprawiamy sosem Worcestershire, octem, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy posiekany szczypiorek i pietruszkę.
Podajemy zaraz po wyciągnięciu z piekarnika.