Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i apetyczna przekąska.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1763
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1540
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1504
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1839
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1763
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1540
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1504
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1839
Składniki
Cukinie kroimy na paski. Piekarnik rozgrzewamy do 220 C.
Do jednej miseczki wsypujemy mąkę. Do drugiej bułkę tartą z parmezanem, mieszaną ziół włoskich, odrobiną soli i pieprzu.
Jajka rozkłócamy widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Kawałki cukinii obtaczamy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w mieszance z bułką tartą.
Blachę wykładamy papierem pergaminowym. Ukłądamy następnie obtoczone kawałki cukinii i wstawiamy do piekarnika.
Cukinię pieczemy ok. 20-22 minut, lub do uzyskania złotego koloru. W międzyczasie przygotowujemy biały sos.
Ząbek czosnku miażdzymy spodem szklanego słoika lub szklanki, a następnie drobno kroimy. Mieszamy śmietanę, majonez, maślankę. Doprawiamy sosem Worcestershire, octem, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy posiekany szczypiorek i pietruszkę.
Podajemy zaraz po wyciągnięciu z piekarnika.