Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parmezanowe frytki cukiniowe to szybka i apetyczna przekąska.
Cukinie kroimy na paski. Piekarnik rozgrzewamy do 220 C.
Do jednej miseczki wsypujemy mąkę. Do drugiej bułkę tartą z parmezanem, mieszaną ziół włoskich, odrobiną soli i pieprzu.
Jajka rozkłócamy widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Kawałki cukinii obtaczamy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w mieszance z bułką tartą.
Blachę wykładamy papierem pergaminowym. Ukłądamy następnie obtoczone kawałki cukinii i wstawiamy do piekarnika.
Cukinię pieczemy ok. 20-22 minut, lub do uzyskania złotego koloru. W międzyczasie przygotowujemy biały sos.
Ząbek czosnku miażdzymy spodem szklanego słoika lub szklanki, a następnie drobno kroimy. Mieszamy śmietanę, majonez, maślankę. Doprawiamy sosem Worcestershire, octem, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy posiekany szczypiorek i pietruszkę.
Podajemy zaraz po wyciągnięciu z piekarnika.
Smacznego!
Wszyscy znamy przepis na tradycyjne gołąbki, które są dość czasochłonne w wyk...
Odsłon: 1314
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 242
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2515
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 25
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 157
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 242
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2515
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 25
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 157
Składniki
Cukinie kroimy na paski. Piekarnik rozgrzewamy do 220 C.
Do jednej miseczki wsypujemy mąkę. Do drugiej bułkę tartą z parmezanem, mieszaną ziół włoskich, odrobiną soli i pieprzu.
Jajka rozkłócamy widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Kawałki cukinii obtaczamy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w mieszance z bułką tartą.
Blachę wykładamy papierem pergaminowym. Ukłądamy następnie obtoczone kawałki cukinii i wstawiamy do piekarnika.
Cukinię pieczemy ok. 20-22 minut, lub do uzyskania złotego koloru. W międzyczasie przygotowujemy biały sos.
Ząbek czosnku miażdzymy spodem szklanego słoika lub szklanki, a następnie drobno kroimy. Mieszamy śmietanę, majonez, maślankę. Doprawiamy sosem Worcestershire, octem, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy posiekany szczypiorek i pietruszkę.
Podajemy zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 99
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 134