Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w boczku zwane też „świnkami w kocykach” to pochodzący z kuchni brytyjskiej tradycyjny dodatek do bożonarodzeniowego indyka. Poza sezonem świątecznym możesz przygotować kiełbaski jako przystawkę na imprezę lub zaserwować jako przekąska do piwa. Świetnie smakują na ciepło lub zimno, maczane w musztardzie lub ulubionym dipie. Do wykonania tego dania Brytyjczycy używają małych, białych, surowych kiełbasek, ale sprawdzą się także klasyczne parówki, frankfurterki lub inne małe kiełbaski. Wybierz wędzony, a nie surowy boczek, a przekąska będzie bardziej aromatyczna.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 193
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2255
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4452
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 193
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2255
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4452
Składniki
Wszystkie plasterki boczku rozwiń i ukośnie przekrój na pół. Odwiń parówki z osłonek. Jeśli preferujesz połączenia mięsa i ziół, na każdym plasterku boczku ułóż kilka igieł rozmarynu lub listków tymianku. Zawiń każdą kiełbaskę plasterkiem boczku i układaj łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka posmaruj roladki miodem. Użyj połowy potrzebnej porcji. Chcąc otrzymać pikantniejszą wersję, pomieszaj szczyptę chilii z miodem lub syropem klonowym i smaruj kiełbaski taką mieszanką.
Wstaw blachę z kiełbaskami do pieca nagrzanego do 200°C na 15 minut. Po czym wyjmij i posmaruj parówki drugą połową miodu. Dzięki temu kiełbaski będą błyszczące i pyszne oraz nie przypalą się. Piecz jeszcze 10 minut w tej samej temperaturze. Parówki w boczku podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.