Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście francuskim.

Parówki w cieście francuskim.

Autor:

Przepisów i artykułów: 624 Ocena: 3797

Dodano:

Odsłon: 319

Dziś mam wyjazd do mamy ale przed wyjazdem postanowiłam na szybko zrobić taką przekąskę aby zjeść przed wyjazdem. Rodzinka bardzo zadowolona bo wyszło smacznie i po za tym szybko. Powiem wam szczerze że na szybko robione jedzenie zawsze smakuje najlepiej.

Składniki

  • 2 ciasta francuskie 300 g każde,
  • 1 kg parówek drobiowych,
  • mleko do posmarowania ciasta.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Parówki w cieście francuskim.

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto pociąć w paski dowolnej szerokości ale tak około 2 cm. Przygotować parówki oczyścić je z foli.

  2. Każdą parówkę osobno owinąć paskami ciasta ( dwa paski na jedna kiełbaskę ). Gotowe parówki ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Ułożone parówki w cieście posmarować mlekiem. Gotowe wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 20 minut do ładnego zarumienienia.

  4. Taka przekąska idealnie nadaje się do spotkań z przyjaciółmi lub jako dodatek między posiłkami. Do takich parówek można użyć dowolnego sosu lub po prostu polać keczupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń