Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam wyjazd do mamy ale przed wyjazdem postanowiłam na szybko zrobić taką przekąskę aby zjeść przed wyjazdem. Rodzinka bardzo zadowolona bo wyszło smacznie i po za tym szybko. Powiem wam szczerze że na szybko robione jedzenie zawsze smakuje najlepiej.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1040
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 945
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1040
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 945
Składniki
Gotowe ciasto pociąć w paski dowolnej szerokości ale tak około 2 cm. Przygotować parówki oczyścić je z foli.
Każdą parówkę osobno owinąć paskami ciasta ( dwa paski na jedna kiełbaskę ). Gotowe parówki ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Ułożone parówki w cieście posmarować mlekiem. Gotowe wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 20 minut do ładnego zarumienienia.
Taka przekąska idealnie nadaje się do spotkań z przyjaciółmi lub jako dodatek między posiłkami. Do takich parówek można użyć dowolnego sosu lub po prostu polać keczupem.