Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam wyjazd do mamy ale przed wyjazdem postanowiłam na szybko zrobić taką przekąskę aby zjeść przed wyjazdem. Rodzinka bardzo zadowolona bo wyszło smacznie i po za tym szybko. Powiem wam szczerze że na szybko robione jedzenie zawsze smakuje najlepiej.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8076
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1166
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9847
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4531
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8076
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1166
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9847
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4531
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Gotowe ciasto pociąć w paski dowolnej szerokości ale tak około 2 cm. Przygotować parówki oczyścić je z foli.
Każdą parówkę osobno owinąć paskami ciasta ( dwa paski na jedna kiełbaskę ). Gotowe parówki ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Ułożone parówki w cieście posmarować mlekiem. Gotowe wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 20 minut do ładnego zarumienienia.
Taka przekąska idealnie nadaje się do spotkań z przyjaciółmi lub jako dodatek między posiłkami. Do takich parówek można użyć dowolnego sosu lub po prostu polać keczupem.