Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam wyjazd do mamy ale przed wyjazdem postanowiłam na szybko zrobić taką przekąskę aby zjeść przed wyjazdem. Rodzinka bardzo zadowolona bo wyszło smacznie i po za tym szybko. Powiem wam szczerze że na szybko robione jedzenie zawsze smakuje najlepiej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1299
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12510
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3549
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1299
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12510
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3549
Składniki
Gotowe ciasto pociąć w paski dowolnej szerokości ale tak około 2 cm. Przygotować parówki oczyścić je z foli.
Każdą parówkę osobno owinąć paskami ciasta ( dwa paski na jedna kiełbaskę ). Gotowe parówki ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Ułożone parówki w cieście posmarować mlekiem. Gotowe wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 20 minut do ładnego zarumienienia.
Taka przekąska idealnie nadaje się do spotkań z przyjaciółmi lub jako dodatek między posiłkami. Do takich parówek można użyć dowolnego sosu lub po prostu polać keczupem.