Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie parówki z serem w cieście francuskim
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 713
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12500
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 713
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12500
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i pokrójna takie kawałki, abyś mógł zawinąć w nie parówki owinięte serem. Ma to wyglądać podobnie do hot-doga tyle, że ma być owinięte dookoła. Ułóż na naczyniu czy blasze, w której będziesz piekł, posmaruj pędzelkiem białkiem jajka i możesz posypać przyprawami. ja żadnych nie polecam, bo zawsze używam tych, które mam pod ręką. Piecz jakieś 20 minut, ale sprawdź przed wyjęciem z piekarnika czy ciasto jest już kruche. Smacznego. :)