Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 840
Dodano: 02.05.2008
Odsłon: 7396
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i pokrójna takie kawałki, abyś mógł zawinąć w nie parówki owinięte serem. Ma to wyglądać podobnie do hot-doga tyle, że ma być owinięte dookoła. Ułóż na naczyniu czy blasze, w której będziesz piekł, posmaruj pędzelkiem białkiem jajka i możesz posypać przyprawami. ja żadnych nie polecam, bo zawsze używam tych, które mam pod ręką. Piecz jakieś 20 minut, ale sprawdź przed wyjęciem z piekarnika czy ciasto jest już kruche. Smacznego. :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ewisienka22 19 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
"Wielki młyn, zwany wilk, to nic innego, jak profesjonalna maszynka do mięsa, zdolna przemielić wszystko i zamienić w zupełnie coś innego. Można do niego wrzucić odrąbaną głowę kury albo kilogram soczystej wołowiny, na końcu i tak będziemy mieli jednolitą masę. Dlaczego wiele zakładów woli nie ujawniać, co wpada do urządzenia? Ważne jest, jak to wygląda trafiając do sklepu.Oficjalnie do maszyny powinno trafiać mięso drugiej i trzeciej kategorii, zawierające więcej tłuszczu, mączka sojowa lub ziemniaczana i przyprawy. Jednak to nie mięso jest głównym składnikiem parówki. Do wira wpada masa tłuszczu i wszelkiego rodzaju odpadki. Mogą to być kości, skóra, a nawet w najbardziej drastycznych przypadkach całe łby kurcząt. Młyn zmiele wszystko, także nogi, płuca czy nerki. Do zmielonej papki trafiają jeszcze przeróżne dodatki. Dla polepszenia smaku, wyglądu i konsystencji dodawane jest zwierzęce białko w proszku, polifosforan, karagen (śluz z glonów morskich), barwniki chemiczne, środki zapachowe.
Teraz czas na kutrowanie, czyli dalsze rozdrabnianie papki. Gotowa homogenizowana, jednolita masa trafia do maszyny, która nabija ją do osłonek, często wykonanych z niejadalnego celofanu. Pozostaje jeszcze wędzenie i stygnięcie. Przez dobę parówki tężeją i nabierają odpowiedniej konsystencji. Dobrze przyprawione, podgrzane i podane ze świeżym chlebkiem oraz ketchupem muszą smakować. Chyba, że producent przesadzi z kurzymi łbami. "
SMACZNEGO :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
łatwe, szybkie i tanie w wykonaniu pyszności!0 Kto głosował? | Odpowiedz

annnusia87 06 marca 2010Zgłoś do usunięcia
uwielbiam te parówki w cieście :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 29 marca 2009Zgłoś do usunięcia
to jest coś co zachęcie moja córeczke do jedzenia!!!!!!!!!super danie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

maszka 30 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Też takie robię,ale w cieście drożdżowym.Pychotka0 Kto głosował? | Odpowiedz

agatasur 15 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
No spoko, każdy przepis jest albo Nigelli ablo Pascala. Po pierwsze- w domu od dwóch lat mam dwa programy w telewizji i nie oglądam jest wcale(nawet nie mam tvn), po drugie- to akurat Pascal byl tak wspaniałomyślny, że nam ten przepis zdradził! Akurat! Pół mojej rodziny to robi a ja nauczyłam się tego go mamy. A że smakuje wszystkim to dzielę się nim z innymi!0 Kto głosował? | Odpowiedz