Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście francuskim z sosem pieczarkowym

Parówki w cieście francuskim z sosem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2260 Ocena: 49833

Dodano:

Odsłon: 4051

:)

Składniki

  • CIASTO FRANCUSKIE
  • PARÓWKI
  • ULUBIONY SER (PLASTRY)
  • 200 G PIECZAREK
  • ŚMIETANA 30 % 100 ML
  • PÓŁ ŁYŻECZKI ROZMARYNU
  • SÓL I PIEPRZ
  • ŁYŻKA MASŁA
  • MAŁA CEBULA
  • JAJKO
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Parówki w cieście francuskim z sosem pieczarkowym

Przygotowanie

  1. CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ,PODSMAŻAMY NA MAŚLE DODAJEMY POKROJONE W PLASTERKI PIECZARKI I DUSIMY NA WOLNYM OGNIU. DOPRAWIAMY SOLĄ PIEPRZEM I ROZMARYNEM. PARÓWKI OWIJAMY W SER I CIASTO FRANCUSKIE. Z WIERZCHU SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PIECZEMY W PIEKARNIKU 220 c PRZEZ 10 MIN. PODAJEMY CIEPŁE.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń