Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paróweczki owinięte serkiem w cieście z ziemniaków :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112945
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 277
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 603
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 506
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 904
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112945
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 277
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 603
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 506
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 904
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemyj wstępnie przez 15 minut, a następnie całkowicie studzimy. Ostudzone ziemniaki trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mąkę oraz wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. .Każdą parówkę owijamy dwoma plastrami sera topionego tostowego i kroimy na 2 centymetrowe kawałki. Nabieramy po łyżce masy ziemniaczanej i formujemy w rękach niewielkie placuszki. Na środku układmy kawałki parówki z serem, zlepiamy brzegi i formujemy niewielkie kulki. Wrzucamy kuleczki na rozgrzany głęboki olej i smażymy około 10 minut, aż nabiorą złotego koloru. Podajemy z sosem pomidorowym lub surówką albo z tym i z tym :). SMACZNEGO!!