Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 500 kcal.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Składniki
Zagotować mleko z wanilią. Do miski wbić jajka. Zalać je wrzącym mlekiem, energicznie wymieszać. Dodać śmietanę kremówkę. Całość gotować na bardzo małym ogniu, tak długo aż masa się zwarzy. Powstały twarożek przełożyć na gazę, przecedzić, dobrze osączyć zupełnie wystudzić. 2. Masło i cukier utrzeć mikserem na gładko. Gdy masa będzie puszysta, małymi porcjami dodawać do niej przygotowany twarożek, dokładnie wymieszać. 3. Rodzynki i migdały sparzyć wrzątkiem (osobno), odstawić na kilka minut. Następnie osączyć, migdały obrać, Rodzynki przełożyć na papierowy ręcznik, dokładnie osuszyć. Bakalie posiekać, wrzucić do masy twarogowej. Dodać skórkę pomarańczową. 4. Gazę zmoczyć zimną wodą, wycisnąć, wyłożyć nią formę na babkę. Wypełnić masą twarogową, mocno docisnąć i obciążyć. Wstawić na kilka godzin (najlepiej na całą noc do lodówki). Ostrożnie zdjąć formę, paschę przełożyć na duży talerz, udekorować owocami cytrusowymi lub z puszki.