Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 500 kcal.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9630
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9630
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Zagotować mleko z wanilią. Do miski wbić jajka. Zalać je wrzącym mlekiem, energicznie wymieszać. Dodać śmietanę kremówkę. Całość gotować na bardzo małym ogniu, tak długo aż masa się zwarzy. Powstały twarożek przełożyć na gazę, przecedzić, dobrze osączyć zupełnie wystudzić. 2. Masło i cukier utrzeć mikserem na gładko. Gdy masa będzie puszysta, małymi porcjami dodawać do niej przygotowany twarożek, dokładnie wymieszać. 3. Rodzynki i migdały sparzyć wrzątkiem (osobno), odstawić na kilka minut. Następnie osączyć, migdały obrać, Rodzynki przełożyć na papierowy ręcznik, dokładnie osuszyć. Bakalie posiekać, wrzucić do masy twarogowej. Dodać skórkę pomarańczową. 4. Gazę zmoczyć zimną wodą, wycisnąć, wyłożyć nią formę na babkę. Wypełnić masą twarogową, mocno docisnąć i obciążyć. Wstawić na kilka godzin (najlepiej na całą noc do lodówki). Ostrożnie zdjąć formę, paschę przełożyć na duży talerz, udekorować owocami cytrusowymi lub z puszki.