Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 500 kcal.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28378
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9631
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4131
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28378
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9631
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4131
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Składniki
Zagotować mleko z wanilią. Do miski wbić jajka. Zalać je wrzącym mlekiem, energicznie wymieszać. Dodać śmietanę kremówkę. Całość gotować na bardzo małym ogniu, tak długo aż masa się zwarzy. Powstały twarożek przełożyć na gazę, przecedzić, dobrze osączyć zupełnie wystudzić. 2. Masło i cukier utrzeć mikserem na gładko. Gdy masa będzie puszysta, małymi porcjami dodawać do niej przygotowany twarożek, dokładnie wymieszać. 3. Rodzynki i migdały sparzyć wrzątkiem (osobno), odstawić na kilka minut. Następnie osączyć, migdały obrać, Rodzynki przełożyć na papierowy ręcznik, dokładnie osuszyć. Bakalie posiekać, wrzucić do masy twarogowej. Dodać skórkę pomarańczową. 4. Gazę zmoczyć zimną wodą, wycisnąć, wyłożyć nią formę na babkę. Wypełnić masą twarogową, mocno docisnąć i obciążyć. Wstawić na kilka godzin (najlepiej na całą noc do lodówki). Ostrożnie zdjąć formę, paschę przełożyć na duży talerz, udekorować owocami cytrusowymi lub z puszki.