Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 500 kcal.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1829
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2286
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 79
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 166
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1470
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1829
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2286
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 79
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 166
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1470
Składniki
Zagotować mleko z wanilią. Do miski wbić jajka. Zalać je wrzącym mlekiem, energicznie wymieszać. Dodać śmietanę kremówkę. Całość gotować na bardzo małym ogniu, tak długo aż masa się zwarzy. Powstały twarożek przełożyć na gazę, przecedzić, dobrze osączyć zupełnie wystudzić. 2. Masło i cukier utrzeć mikserem na gładko. Gdy masa będzie puszysta, małymi porcjami dodawać do niej przygotowany twarożek, dokładnie wymieszać. 3. Rodzynki i migdały sparzyć wrzątkiem (osobno), odstawić na kilka minut. Następnie osączyć, migdały obrać, Rodzynki przełożyć na papierowy ręcznik, dokładnie osuszyć. Bakalie posiekać, wrzucić do masy twarogowej. Dodać skórkę pomarańczową. 4. Gazę zmoczyć zimną wodą, wycisnąć, wyłożyć nią formę na babkę. Wypełnić masą twarogową, mocno docisnąć i obciążyć. Wstawić na kilka godzin (najlepiej na całą noc do lodówki). Ostrożnie zdjąć formę, paschę przełożyć na duży talerz, udekorować owocami cytrusowymi lub z puszki.