Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta kanapkowa awokado i jajko

Pasta kanapkowa awokado i jajko

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 475

Dodano:

Odsłon: 17850

Bardzo prosty przepis na pastę kanapkową z jajkiem i awokado, lekko przyprawiona. Polecam z ulubionym pieczywem.

Składniki

  • 1 awokado,
  • 3 jajka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego.
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut).
    Ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    Awokado obieramy.
    Następnie kroimy w kosteczkę.
    Jajka łączymy z jajkami i widelcem rozgniatamy robiąc lekką pastę.
    Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką papryką.
    Dokładnie mieszamy składniki.
    Przechowujemy w lodówce.
    Podajemy z ulubionym pieczywem.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń