Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis, ktory powstal, gdy nie bylo zbyt wiele do jedzenia, za czasow mojej Babci. Wiec to pasta ''''sentymentalna'''', ktora bardzo mi smakuje, dlatego dziele sie przepisem. Mozna ja uzyc do faszerowania jaj, wedlin, ogorka zielonego.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 509
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 509
Składniki
Do twarogu dodajemy 1 lyżke masla, 1,5 lyzeczki koncentratu pomidorowego, sol, pieprz i szczypiorek, mieszamy. Na koniec dodajemy jajka pokrojone w kosteczke, ostudzone, znow mieszamy.
Wazne jest, by byla w konsystencji kremowa, wiec twarog odgyrwa istotna role, my uzywamy Piatnicy. Maslo dodaje aksamitnosci. Ja jadam paste z bulka/ chlebem/ bagietka. Mozna jednak faszerowac nia jajka, szynke, ogorek zielony. Zycze smacznego!