Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta twarogowo-jajeczna

Pasta twarogowo-jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 224

Dodano:

Odsłon: 9600

To przepis, ktory powstal, gdy nie bylo zbyt wiele do jedzenia, za czasow mojej Babci. Wiec to pasta ''''sentymentalna'''', ktora bardzo mi smakuje, dlatego dziele sie przepisem. Mozna ja uzyc do faszerowania jaj, wedlin, ogorka zielonego.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do twarogu dodajemy 1 lyżke masla, 1,5 lyzeczki koncentratu pomidorowego, sol, pieprz i szczypiorek, mieszamy. Na koniec dodajemy jajka pokrojone w kosteczke, ostudzone, znow mieszamy.

  2. Wazne jest, by byla w konsystencji kremowa, wiec twarog odgyrwa istotna role, my uzywamy Piatnicy. Maslo dodaje aksamitnosci. Ja jadam paste z bulka/ chlebem/ bagietka. Mozna jednak faszerowac nia jajka, szynke, ogorek zielony. Zycze smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Netka34 20 lutego 2013 kobra222, przeciez Ciebie wszyscy tutaj znaja i nikt nie bierze Twoich komentarzy na serio. co za poziom.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra222 20 lutego 2013 Przepis wyjątkowo ambitny,że o wyglądzie nie wspomnę...:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń