Przekąski Przepis na:
Pasta z groszku,cieciorki i topinambura.


Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15279
Dodano: 05.03.2018
Odsłon: 726
Składniki
- groszek konserwowy 1/2 puszki
- cieciorka ze słoika 1szkl
- czosnek 2 ząbki
- topinambur 15dkg
- sok z cytryny 2 łyżki
- masło płaska łyżka
- Pieprz
- Natka pietruszki,kilka listków
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Topinambury ugotować wraz z łupką,wcześniej dokładnie umyć.
Dać do miski pokrojone na kawałki,dodać groszek, cieciorkę,czosnek,masło ,natkę oraz przyprawy.
Zblendować,doprawić do smaku. -
Smacznego życzę!
Komentarze do przepisu (16)

GREGORHSPEED 07 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Na kanapki, jak znalazł <30 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 06 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Fajne sa takie pasty na chleb. Bardzo lubie :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 06 marca 2018Zgłoś do usunięcia
pyszniutka ta pasta do tego bagietka i zajadamy :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

DomowaPiwniczka 06 marca 2018Zgłoś do usunięcia
mniamuśne :) - dodaje do książki i zrobię jak tylko nabędę topinambur :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 05 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Słodko-kwaśne smaki, to lubię :DDodam do tego trochę ostrości i będzie poezja ;) Super smarowidełko :) Odpowiedzi: 6 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 05 marca 2018Zgłoś do usunięcia
ciekawe polaczenie, pasta musi byc wyborna :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz