Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak co roku po świętach zostają resztki wędzonej szynki, boczku. Przygotowuję z nich pyszną pastę kanapkową z jajkiem.
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 39686
Dziś proponuję danie z kotletów mielonych, ziemniaków i sosu z groszkiem ziel...
Odsłon: 263
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 259
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 224
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 39686
Dziś proponuję danie z kotletów mielonych, ziemniaków i sosu z groszkiem ziel...
Odsłon: 263
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 259
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 224
Składniki
Jajka ugotować na twardo, po ostudzeniu obrane, drobno siekamy, wędzonkę i cebulkę również. Pokrojoną cebulkę lekko solimy, dodajemy do niej wędzonkę i jajka. Do składników dodajemy majonez, musztardę i świeżo zmielony pieprz. Całość mieszamy dużą łyżką, rozgniatamy większe kawałki, tak aby powstała pasta, którą wygodnie można ułożyć, najlepiej na razowym chlebie. Tak przyrządzone kanapki dekorujemy pomidorkami lub ogórkami kiszonymi. Smacznego.