Przekąski Przepis na:
Pasta z wędzonką i gotowanym jajkiem

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 68
Dodano: 08.01.2019
Odsłon: 2506
Składniki
- 15 dag wędzonki
- 2 jaja ugotowane na twardo
- mała cebula
- łyżka majonezu
- łyżeczka musztardy chrzanowej
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Jajka ugotować na twardo, po ostudzeniu obrane, drobno siekamy, wędzonkę i cebulkę również. Pokrojoną cebulkę lekko solimy, dodajemy do niej wędzonkę i jajka. Do składników dodajemy majonez, musztardę
i świeżo zmielony pieprz. Całość mieszamy dużą łyżką, rozgniatamy większe kawałki, tak aby powstała pasta, którą wygodnie można ułożyć, najlepiej na razowym chlebie. Tak przyrządzone kanapki dekorujemy pomidorkami lub ogórkami kiszonymi.
Smacznego.
Komentarze do przepisu (0)