Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyjnymi sposobami gotowania Siostry Anastazji. Będą królować na świątecznym stole i przyciągać wzrok kształtem.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22610
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 493
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22610
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 493
Składniki
Mąkę przesiej na blat, robiąc kopiec. Do środka przełóż posiekane, zimne masło na mniejsze kawałki. Dodaj jajko i żółtka. Wlej śmietanę, dopraw solą. Wkrusz dokładnie drożdże. Zacznij łączyć składniki w energiczny sposób. Kiedy ciasto zrobi się jednolite, zawiń je w folię i schowaj do lodówki na około godzinę.
W tym czasie zrób farsz. Oczyść grzyby i zamocz je w wodzie. Kapustę ugotuj, zalewając ją wodą. Obierz cebulę, posiekaj i zeszklij na maśle. W połowie smażenia dodaj grzyby, podsmaż je chwilę, a potem wlej wodę, w których się moczyły. Duś przez 10 minut. Kapustę odsącz z wody, a następnie wymieszaj z usmażonymi grzybami i cebulą, odsączając je dokładnie. Posól i zamieszaj.
Ciasto wyciągnij z lodówki i rozwałkuj w formie prostokąta. Podziel na kwadraty o równym rozmiarze. Na środku wyłóż farsz, zostawiając po centymetrze z każdej strony. Zawiń wszystkie boki do środka i zlep, tworząc kieszonki. Ułóż je na blaszce do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15-20 minut aż zrobią się złote.