Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wachlarz domowych wędlin jest bardzo szeroki, jednak ważne miejsce zajmuje biała kiełbasa. W jej składzie powinno być tylko mięso (najczęściej wieprzowe lub wieprzowo-wołowe), czosnek oraz przyprawy. Polacy uwielbiają smażoną, grillowaną lub pieczoną białą kiełbasę, często z dodatkiem cebulki oraz francuskiej musztardy. Tym razem jednak biała kiełbaska postanowiła zostać zaprezentowana w sposób wykwintny. Pyszne paszteciki z białą kiełbasą możesz podać na ciepło lub na zimno w towarzystwie dipu pomidorowego, sosu tatarskiego lub pikli. Przekąskę warto zaserwować na wielkanocne śniadanie, a także na późniejsze spotkania z rodziną. Do wykonania pasztecików możesz użyć białej lub innej, ulubionej kiełbaski. Jeśli masz ochotę na lokalny smak, posyp paszteciki kminkiem i czarnuszką. Natomiast gdy chcesz wprowadzić odrobinę egzotycznego akcentu, sięgnij też po biały i czarny sezam.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21656
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21656
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Rozwiń płaty ciasta francuskiego. Kiełbaski przekrój w poprzek na pół. Potnij ciasto na długie paski szerokości połowy kiełbaski i każdy fragment posmaruj musztardą. Połówki kiełbasek zawiń w kawałki ciasta francuskiego.
Przygotuj dużą blachę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Na blasze układaj kawałki kiełbasek owinięte ciastem francuskim. Każdy pasztecik posmaruj roztrzepanym żółtkiem i posyp kminkiem, sezamem oraz czarnuszką. Piecz przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200 °C.
Paszteciki podawaj z ulubionym sosem lub w towarzystwie szklanki czystego, czerwonego barszczyku.